uitvaart2

Dodewake door collega's uit Mark zijn peloton bij Uitvaartcentrum
Smelt aan de Deldenerstraat te Hengelo op woensdag 23 april 2008.


uitvaart1

Onder grote belangstelling is woensdagavond de laatste eer bewezen aan de Hengelose militair Mark Schouwink, die vrijdag in Uruzgan om het leven is gekomen.  

Bij de avondwake in een uitvaartcentrum in Hengelo was commandant der strijdkrachten Van Uhm in burger aanwezig. Zijn zoon kwam vrijdag ook om het leven. Aan de aanwezigheid van Van Uhm werd verder geen ruchtbaarheid gegeven. Ruim 650 mensen tekenden het condoleanceregister. De soldaat uit Hengelo wordt donderdag gecremeerd in Usselo. friends

De vriendengroep rond Mark op weg naar het crematorium te Usselo.

Soldaat Schouwink gecremeerd in Usselo

USSELO (ANP) - De vorige week in de Afghaanse provincie Uruzgan gesneuvelde militair Mark Schouwink is donderdagmiddag in Usselo gecremeerd. Bij de uitvaartplechtigheid waren veel familie, vrienden, bekenden en collega's aanwezig.
De uitvaartstoet werd begeleid door een escorte van de marechaussee. Zeventig militairen vormden een erehaag, zo liet Defensie weten. Daarnaast woonden 25 veteranen, de commandant 43 Gemechaniseerde Brigade generaal-majoor Mart de Kruif en zijn opvolger, brigadegeneraal Kees Van den Heuvel, de plechtigheid bij.
De 22-jarige soldaat der eerste klasse kwam op 18 april om het leven toen het voertuig waarin hij zat op een bermbom reed. Ook zijn commandant Dennis van Uhm overleed, twee anderen raakten gewond. Van Uhm wordt vrijdag gecremeerd.


Onderuitvaart4
Onder begeleiding van veel politie en MP op motoren kwam de rouwstoet aan
bij het crematorium te Usselo.

uitvaart5

Veel mensen stonden te wachten om Mark de laatste eer te bewijzen.

uitvaart7

Na afloop worden de bloemen verzameld nabij het uitstrooiveld.

Na afloopuitvaart8

Mark zijn laatste wens was een herdenkingsplaatje op de plaats waar hij werd uitgestrooid.
Op 1 augustus 2008 werd Mark in Usselo uitgestrooid op het uitstrooiveld
Sonneveld te Usselo, vlak bij de herdenkinszuil met daarop Mark zijn herdenkingsplaatje.

uitvaart9