DE TATTOO PARTY 2010

 

We waren er al een tijdje mee bezig en steeds kwam de datum 8 mei 2010 dichterbij.

De datum van de eerste TATTOO Party van club 1804. Er lopen in de hele wereld naar ons weten 14 mensen rond die naar aanleiding van de gebeurtenis op 18 april 2008 ergens op hun lichaam een tattoo hebben laten plaatsen die hen voor eeuwig doet herinneren aan deze fatale dag. 11 van deze mensen waren erbij op 18 april 2008 toen na een goed verlopen operatie in de omgeving van Deh Reshan ten noorden van Tarin Kowt de eenheid terug keerde naar Kamp Holland en het convooi op een bermbom reed. De overige 3 tattoo’s zijn geplaatst op familieleden van Mark. Bij punt 33 TATTOO CLUB kunt U 13 van de 14 tattoo’s bewonderen. De tattoo van Ellen ( de vriendin van Mark )  is niet vrijgegeven.

 voorbereidingen  voorbereiding2

We wilden iets terug doen en we wilden de jongens die een tattoo dragen nog één keer bij elkaar brengen. Het peloton van Dennis en Mark, zoals dat in Uruzgan opereerde,  is inmiddels grotendeels uit elkaar gevallen. Bij Defensie blijf je nooit lang bij één onderdeel en veel van de tattoo-boys zijn inmiddels overgeplaatst naar een ander onderdeel binnen Defensie of hebben zelf de mogelijkheid aangegrepen om zich verder te ontwikkelen binnen Defensie door het volgen van allerlei opleidingen.

 Een BBQ-party voor alle jongens zou hen nog één keer bij elkaar brengen, een soort reunie. Om het voor de jongens allemaal een beetje aantrekkelijk te maken mochten ze hun partner mee nemen naar de BBQ. De achterliggende gedachte hierbij was dat de partner dan mooi terug rijden kon want er moesten nogal watafstanden afgelegd worden om naar Hengelo te komen. ( Sassenheim, Linschoten, Beverwijk, Anna Palona, Eindhoven, Warnsveld, Apeldoorn, Zwolle, Hengelo, Amsterdam, Leeuwarden ).

 De weersvooruitzichten voor 8 mei 2010 waren dusdanig dat de enigste BBQ party op die dag waarschijnlijk in Hengelo werd gehouden ( regen, wind en hooguit 10 graden, wie gaat er dan BBQ-en ? ). Je neemt je maatregelen om het toch nog een beetje dragelijk te maken. De hele vrijdag zijn we bezig geweest om het achter het huis te overkappen met dekzeilen en te versieren met ballonnen, slingers en gekleurde lampjes. Zag er best vrolijk uit alleen…..nog steeds stervenskoud. Een hete luchtkanon gaf de oplossing, gehuurd bij Boels en zorgend voor een constant temperatuurtje van zo’n 25 graden, echt zomers dus, echt BBQ-weer !!

bbq

 bbq2bbq3

Toen tegen 15.00 uur de eerste jongens binnen druppelen waren ze aangenaam verrast door het mooie weer bij ons achterthuis. De jassen gingen direct uit en even later gevolgd door de vesten en truien, de eerste zomerse T-shirts verschenen. Het hete luchtkanon deed precies wat we er van hadden verwacht, het bracht de zomer bij ons achter het huis !! Het was fijn om te zien dat bijna iedereen aanwezig was ( 11 van de 13 genodigden ) en nog fijner om te zien dat iedereen het echt naar zijn zin had. Er werden door de jongens oude verhalen opgehaald rond de BBQ en ook de partners leerden elkaar beter kennen. Het ging eigenlijk precies zo als we het ons hadden voorgesteld, ongedwongen, relaxed, gezellig en soms even met wat meer diepgang.

ladies1ladies2

Tegen middernacht verlieten de laatste BBQ-gangers Hengelo ons achterlatend met een tevreden gevoel, onze missie was geslaagd…… en proefde naar meer. Als jullie ook in 2011 zin hebben in een BBQ-party ( rëunietje )doen we het toch gewoon nog een keer, we hebben nog vlees en drank genoeg over…………………………