TATTOO-PARTY 2012

Het grootste feest dat we jaarlijks met zijn tweetjes organiseren is weer bijzonder goed verlopen. Je bent er weken mee bezig, je wilt dat alles tot in de puntjes geregeld is. Wat het organiseren betreft lijken we wel een beetje op Defensie........we laten niets aan het toeval over. Eén ding heb je echter niet in de hand, het weer ! De hele week was het huiveren voor het weer dat werd voorspeld voor die bewuste zaterdag 2 juni 2012. De eerste 5 daagse voorspelling waarbij de zaterdag getoond werd was niet echt om over naar huis te juichen: windkracht 4 NW en een temperatuur van 14C overdag en 5C 'snachts en een kans op neerslag van 80%. Ik kan jullie verzekeren dat je daar als organisatoren van de BBQ-party niet echt vrolijk van wordt. Mooi is het dan dat je in de loop van de week de voorspellingen dagelijks ziet verbeteren en je dus kunt concluderen dat die 5-daagse voorspelling echt nergens op slaat…… We hebben op zaterdag 2 juni 2012 geen druppel regen gehad, we hebben de zon regelmatig gezien en de temperatuur heeft de 18C gehaald. ’S Avonds hebben we twee heaters aangestoken en het was allemaal perfect uit te houden. De omstandigheden, met behulp van wat hulpmiddelen, waren ideaal.

Mooi was ook dat de opkomst boven verwachting was. In totaal 28 volwassenen, 4 kinderen en Dee Dee ( de dog van Wendy en Roger ) maakten de tattoo-party 2012 tot een groot succes, eten en drank was er genoeg. We hebben vlees en zelfs nog bier overgehouden.....zowel Heineken als Grolsch.... Is altijd bijzonder om te zien dat de Oosterlingen Grolsch preferen en de Westerlingen zich vermaken met de Heineken pilsjes.

Natascha

Vlnr: Ricardo Barrientos de Reus, zangeres Natascha Tamarit de Reus, Gerard & Gisela

Heel bijzonder was het unplugged optreden van Natascha Tamarit de Reus. Helemaal alleen zichzelf begeleidend op gitaar zong ze het lied “ VERLIES “. Het nummer werd door haar geschreven n.a.v. het sneuvelen van Dennis en Mark in Uruzgan op 18 april 2008. Een dag later heeft ze dit lied gecomponeerd op dezelfde gitaar die ze nu bij zich had. Ze vertelde me dat ze best zenuwachtig was en het ook wel heel moeilijk vond, vooral omdat het lied over de groep mensen ging die juist nu op de tattoo-party aanwezig waren. Aan de andere kant was het ook weer heel bijzonder om het juist unplugged voor deze groep mensen ten gehore te brengen. Een beetje dubbel dus…..Wij en alle aanwezigen vonden het een bijzonder goede en mooie uitvoering, het was muisstil tijdens haar optreden, iedereen was diep onder de indruk van haar  en zang- en gitaarkunst. Ik heb een filmpje van het optreden op you tube gezet. Via de link http://www.youtube.com/watch?v=1mIJ5ChYrkQ&feature=youtu.be kom je rechtstreeks bij het filmpje terecht. Ik zeg er gelijk bij dat ik het filmpje met mijn fototoestel heb opgenomen, het beeld is niet je van het maar het geluid is goed. Tijdens het lied en direct na  haar vertolking van het lied was iedereen even met zijn gedachten bij de 18de april 2008, even bij Dennis en Mark, even bij zichzelf…….Voor ons was dit echt het hoogtepunt van de avond !!!

VERLIES

Muziek en tekst: Natascha Tamarit de Reus

 

Ik loop naar buiten
Even wat frisse lucht
De wind door mijn haren
Wat is hier nou net gebeurd
Mijn maten gebroken op de grond
Hun gezicht in hun handen of vegen tranen weg
Deze nachtmerrie is werkelijkheid geworden
Mijn hart komt niet tot rust
Foto’s,brieven en kaarten in herinnering
Van mijn vrienden,  mijn maten
Is dit dan het begin van VERLIES
Voel me verloren
Zo ver van huis
Ben moe en leeg
Ik wil naar huis

 

 We dragen de kisten
Nog eenmaal het team compleet
Mijn ogen branden
Maar in mijn hart voel ik het en weet
Vechten zullen wij in hun naam
Doorgaan en nooit nee nooit vergeet
Het doel  is vrijheid
Het offer is alleen zo wreed
Mijn vrienden mijn maten in herinnering
Niet alles te begrijpen en dit is het begin
Wij zijn niet verloren deze missie gaat voort
Vindt de kracht in mijn  hart
We komen thuis
We gaan naar huis

Bijgaand wat sfeerimpressies van de tattoo-party 2012…en net als vorig jaar, als het aan ons ligt in 2013 weer, we hebben ook al een datum….25 mei 2013.


party 003

party 004

party 005