Defensietop condoleert families op eigen website

vrijdag 18 april 2008 | 15:43 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 18 april 2008 | 15:47

 getekend door   :  Generaal b.d. Dick Berlijn
berlijn Beste Peter en Inge. Het verlies van Dennis raakt mij diep en ik leef intens met jullie mee. Dennis heeft zich onbaatzuchtig ingezet voor een betere toekomst voor Afghanistan. Ik heb diep respect voor hem. Ik wens jullie, vriendin, familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verschrikkelijke verlies. 

Beste familie Schouwink. Het overlijden van Mark grijpt mij zeer aan. Ook hij zette zich onbaatzuchtig in voor een veiligere wereld. Ik wens familie, vriendin, vrienden en collega’s veel kracht toe bij het verwerken van dit grote verlies. In gedachten ben ik bij u. Dick Berlijn (voormalig Commandant der Strijdkrachten).

getekend door   :  luitenant-generaal Rob Bertholee  rob
Vanochtend zijn soldaat der eerste klasse Mark Schouwink en eerste luitenant Dennis van Uhm gesneuveld bij een aanslag op hun voertuig. Ik ben diep geraakt en zeer vele collega’s met mij. We leven sterk mee met de vriendin van Mark, de vriendin van Dennis, hun ouders, familie en vrienden en ook hun kameraden in Uruzgan. Namens het personeel van de Koninklijke Landmacht wens ik hen allen veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Bertholee.

Eimert van Middelkoop, Jack de Vries, Freek Meulman  
Wij zijn diep getroffen door het vreselijke bericht dat soldaat der eerste klasse Mark Schouwink 
en eimerteerste luitenant Dennis van Uhm, zoon van onze collega generaal Peter van Uhm, om het leven zijn gekomen. Het sneuvelen van deze jonge militairen maakt ons intens verdrietig. Zij stierven tijdens hun inzet voor een betere toekomst voor het Afghaanse volk en betaalden daarmee de hoogst mogelijke prijs. Wij hebben enorm veel respect voor deze jonge en dappere militairen. Onze gedachten gaan uit naar de ouders, vriendinnen, naaste familie, vrienden, collega’s en allen die hen dierbaar waren. Wij leven met hen mee en wensen hen veel kracht bij het verwerken van dit grote verlies. Minister Eimert van Middelkoop,
staatssecretaris Jack de Vries en plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Freek Meulman.
jack

,,Wij zijn diep getroffen door het vreselijke bericht dat soldaat der eerste klasse Mark Schouwink en eerste luitenant Dennis van Uhm, zoon van onze collega generaal Peter van Uhm, om het leven zijn gekomen'', schrijven minister Eimert van Middelkoop en staatssecretaris Jack de Vries.

(Condoléanceregister ministerie van Defensie, 18 april 2008)


Drukte blijft op condoleancesite militairen

zaterdag 19 april 2008 | 12:42
 

DEN HAAG (ANP) - Ook zaterdagochtend zijn nog honderden condoleances op de website van het ministerie van Defensie binnengekomen. Duizenden mensen hebben op het condoleanceregister steunbetuigingen geplaatst voor de nabestaanden van de omgekomen militairenm Mark Schouwink en Dennis van Uhm.

De twee militairen stierven vrijdag in Uruzgan nadat hun patrouille was getroffen door een bermbom. Twee andere militairen raakten gewond. Hun toestand is volgens Defensie nog kritiek.

Onder de condoleances bevonden zich al boodschappen van de bewindslieden van het departement en ook een blijk van medeleven van de net afgetreden commandant der strijdkrachten generaal Dick Berlijn. Veel mensen prijzen de twee gesneuvelde militairen om hun moed en beschouwen ze als helden. Door drukte op het register was de website vrijdagavond op sommige momenten onbereikbaar.

Karzai betuigt medeleven aan families militairen

zaterdag 19 april 2008 | 18:16 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 19 april 2008 | 18:24karzai

DEN HAAG (ANP) - De Afghaanse president Hamid Karzai heeft zijn medeleven betuigd aan de families van de
militairen die vrijdag slachtoffer werden van de aanslag met een bermbom in Uruzgan. Karzai heeft gebeld met de commandant der strijdkrachten, Peter van Uhm. Dat heeft Defensie meegedeeld.

Bij de aanslag kwamen twee militairen om het leven, Mark Schouwink en Dennis van Uhm, de zoon van Van Uhm. Twee anderen raakten gewond, de 20-jarige soldaat der eerste klasse Toninho Norden en de 25-jarige korporaal der eerste klasse Roger Hack. De steunbetuiging van Karzai is door de families zeer op prijs gesteld, aldus Defensie.

Medeleven

zaterdag 19 april 2008 | 03:28 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 19 april 2008 | 10:30kerkh
 

Burgemeester F. Kerckhaert van Hengelo heeft vrijdag zijn medeleven betoond aan de familie van de gesneuvelde soldaat Mark Schouwink (22). Na contact met de familie beslist de gemeente of en waar de komende dagen een condoleanceregister wordt geopend. Bij gemeentelijke panden en bij voetbalclub Tubantia, waarvan Mark eerder lid was, hingen vrijdag de vlaggen halfstok. De elftallen van Tubantia spelen dit weekend met rouwbanden.

Minuut stilte voor militairen

woensdag 23 april 2008 | 03:39 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 23 april 2008 | 10:06 

GRAVE - Ruim vijftig mensen hebben tot nu toe in het stadhuis van Grave het condoleanceregister van de omgekomen militair Dennis van Uhm getekend. Ruim 35 mensen betuigen medeleven met de familie van de eveneens gesneuvelde Mark Schouwink.
Van Uhm (23) en Schouwink (22) kwamen afgelopen vrijdag om toen zij op missie in Afghanistan op een bermbom reden.
Dennis van Uhm is zoon van commandant der strijdkrachten en Gravenaar Peter van Uhm. Zijn zoon bracht een groot deel van zijn jeugd in Grave door. Tot en met dinsdag 29 april is het condoleanceregister in Grave geopend. De gemeenteraad van Grave begon de raadsvergadering dinsdagavond met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de militairen.

Condoleanceregisters op Nederlandse bases

zondag 20 april 2008 | 15:07 

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse militairen in Uruzgan hebben op de verschillende bases condoleanceregisters getekend om hun omgekomen collega's Mark Schouwink en Dennis van Uhm te gedenken. Dat meldde het ministerie van Defensie zondag.
De papieren registers liggen op Kamp Holland, Camp Hadrian en Kandahar Airfield. Er staan foto's bij van de twee gesneuvelden.
De twee militairen stierven vrijdag in Uruzgan nadat hun patrouille was getroffen door een bermbom. Twee andere militairen raakten ernstig gewond.

Burgemeester Kerckhaert van Hengelo bezoekt vanmiddag de ouders van de 22-jarige omgekomen militair Mark Schouwink in Afghanistan.

Kerckhaert zal de ouders in Hengelo vragen of er een condoleanceregister moet worden geopend door de gemeente. De 22-jarige militair kwam vrijdagmorgen met de zoon van de commandant van de Nederlandse strijdkrachten om toen hij op een bermbom reed. Bij de voetbalvereniging Tubantia, waar Mark voetbalde, is het nieuws hard aangekomen. Alle elftallen van Tubantia spelen zaterdag met rouwbanden. Het elftal waar de vader en de broer van Mark Schouwink in voetballen, spelen niet. Voor alle wedstrijden wordt een minuut stilte in acht genomen

 

Condoleanceregister in stadhuis Hengelo

19-4-2008 14:54:22

Burgemeester Kerckhaert heeft zaterdagmiddag een bezoek gebracht aan zijn ouders. De 22-jarige militair kwam vrijdagmorgen met de zoon van de commandant der strijdkrachten om toen hij op een bermbom reed. Volgens Kerhaert wordt de familie zo goed mogelijk ondersteund door een speciale afdeling van Defensie.  Honderden mensen hebben maandag in het stadhuis van Hengelo het condoleanceregister voor Mark Schouwink ondertekend. Volgens de gemeente staan er opvallend veel jongeren in de rij die hun medeleven betuigen. Het ministerie van defensie heeft op haar website een gezamenlijk condoleanceregister geopend voor zowel Schouwink als voor Dennis van Uhm. Daarop zijn als duizenden steunbetuigingen te lezen. Het condoleanceregister blijft in ieder geval tot aan de begrafenis of crematie in het stadhuis liggen.

Condoleanceregister Schouwink geopend. 

HENGELO - De gemeente Hengelo heeft vandaag om 10.00 uur een schriftelijk condoleanceregister voor de vrijdag in de provincie Uruzgan in Afghanistan gesneuvelde soldaat eerste klasse Mark Schouwink (22) uit Hengelo geopend. Bij het register, in de centrale hal van het stadhuis, is ook een foto van de omgekomen militair geplaatst. Schouwink kwam om samen met de 23-jarige eerste luitenant Dennis van Uhm, zoon van Nederlands hoogste militair, commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm