Lieve MARK, 

MSN zegt:  Mark from Tarin Kowt ………..OFFLINE.

Het laatste wat we van je zagen was een Mark in de bus in Garderen op weg naar Afghanistan.
laatste

Een beeld dat voor eeuwig in ons geheugen gegrifd zal staan, een nonchalant los zwaaiend handje achter een raampje in een bus. Je vond het afscheid nemen in Garderen niet echt een hoogtepunt in je nog jonge leven, voor het eerst in je leven 5 maanden van huis, 5 maanden zonder ons en zonder je vriendin Ellen ….aan de andere kant vond je het ook een geweldig avontuur, je had er voor gekozen en het pastte helemaal bij jouw, die 5 maanden kwam je ook wel door. Vrienden en familie hadden met een lach afscheid van je genomen tijdens de MARK GOODBYE PARTY. Zelfs je oude vriend Ernie kwam nog langs om je een hart onder de riem te steken. " Sterkte en tot over 5 maanden bij de WELKOMSPARTY " was de meest gehoorde uitspraak die zondag in maart. Het ging eigenlijk best lekker tot vorige week,bijna dagelijks contact als je binnen de poort was, hetzij via MSN, hetzij via beeldtelefoon of via gewone telefoon. Defensie had het goed voor elkaar voor onze jongens. Elke dag rond etenstijd was het vechten in huize Schouwink, niet om het eten maar om de PC. 

MSN zegt:  Mark from Tarin Kowt………..ONLINE

                    Ell’n is de naam…………..…….ONLINE

“Hai, Hai, alles lekker ? “ waren meestal de eerste woorden die op de PC verschenen vanuit Tarin Kowt. “ Nee, alweer slabonen met rosti “ mailde Ruud dan terug, hij was vaak de eerste die achter de PC zat. Ruud en ik mochten nooit zo lang want je moeder fietste vaak extra hard naar huis als ze tot 6 uur moest werken, ze wist dat jij heel vaak rond die tijd ONLINE was. Het waren altijd luchtige gesprekjes over van alles en nog wat. We lieten de angst niet blijken die er bij ons toch wel was,we straalden vertrouwen uit in een goede afloop en dachten dat je daar meer aan had dan dat wij hier in Hengelo in zak en as zaten. Ons leven hier ging gewoon door tot die fatale 18de april.

MSN zegt:  Mark from Tarin Kowt ………..OFFLINE

Nog steeds niet te bevatten, nooit meer online, stiekum keken we zo af en toe nog wel eens, je weet maar nooit. Het besef komt langzaam, eerst wil je het niet geloven maar op den duur dringt het toch wel tot ons door,Mark zal nooit meer ONLINE komen via MSN.

Door je vrienden werd je afscheid een feest door Afghanistan je terugkomst een hel. Onze laatste mail aan jouw eindigde met de woorden 

“ Nog 95 dagen tot Eindhoven “ 

en dat was best lang maar oh oh wat zouden we graag willen dat dat toch de werkelijkheid was ……….

In onze gedachten zullen we je altijd bij ons dragen,jouw grappen en grollen zullen op een gegeven moment een mooie plaats in onze herinneringen krijgen. We nemen met gemengde gevoelens afscheid van jou.
We hebben je verloren maar raken je natuurlijk nooit kwijt. 

Jij was uniek. 
Jij was Mark.

Toespraak van de ouders van Mark
voorgedragen door Rita Markslag 
( Yarden uitvaartcentrum )